“A hostel – vagy ifjúsági szállás, youth hostel – olyan idegenforgalmi szállás, ahol legtöbbször sokágyas szobákban, közös helyiséghasználattal (közös fürdőszoba, konyha, terasz, stb.) olcsón szállhatnak meg a vendégek. Mára a szó jelentése átalakult, saját helyet kapott több neves nemzetközi értelmező szótárban is. Sok milliárd dolláros és eurós, önálló piaca alakult ki, amely elsősorban internetes foglalási rendszereken keresztül működik, ahol a korábbi megszállók értékelhetik a szállást különféle kategóriákban, és saját véleményt is írhatnak róla, ami megkönnyíti a következő vendégek eligazodását. Mára a hostelek a legolcsóbb, néhány eurós/dolláros kategóriától a közel szállodai árakig széles skálát átölel, a színvonalat általában az árkategória is tükrözi, de érdemes elolvasni mások véleményét is az adott szálláshelyről.”

Patent Hostel- 15-17 férőhellyel ideális környezetet nyújt családi nyaralások, kerékpár turák vagy a környék érdekességeinek felkutatására induló utazók számára. Strand 800m, legközelebbi élelmiszerbolt 1.200 m borozók pedig a Római úton lépten-nyomon találhatóak.
Szálláshelyünk rendelkezik egy apartmannal, egy “nászutas” szobával a felső szinten, lent pedig 4 szobával, melyek befogadóképessége 2-4 fő.
A hátsó kertben (melyet “külső nappali”-ra kereszteltünk), található egy tűzrakó hely, hintaágy, külső ping-pongasztal, mérleghinta és lengőteke.